Plan uw bezoek

Winkelmandje

0 items | 0,00

Naar de kassa »

Organisatie

Openluchtmuseum Het Hoogeland kent een bestuur bestaande uit zes leden, dat gemiddeld vijfmaal per jaar bijeenkomt.

Het museum heeft een team van zes betaalde medewerkers: een directeur (o.a. algemeen, financieel, tentoonstelling- en collectiebeleid), adjunct-directeur (o.a. dagelijks en personeels-/vrijwilligersbeleid, marketing en educatie), collectiebeheerder, bouwtechnisch medewerker, facilitair medewerker en een front-officemedewerker. Daarnaast is deze zomer ook een interieurverzorger in het museum werkzaam. Ook is een redacteur sociale media op freelance basis voor het museum werkzaam.

Het museum doet daarnaast een beroep op een groep van ruim 65 vrijwillige medewerkers. Zij zijn werkzaam op de volgende afdelingen: administratie, collectiebehoud en -beheer, educatie, facilitaire dienst, molenbeheer, receptie, technische dienst en tuin- en groenonderhoud. De museumhoreca is verpacht.

Ook biedt het museum werkervarings-, stage- (MO, MBO, HBO en Universiteit)  en re-integratieplekken aan. In 2023 waren 2 stagiairs van de opleiding Commerciële Economie van de Hanzehogeschool en 2 stagiairs Geschiedenis van de Rijksuniversiteit Groningen in het museum werkzaam en deden 2 leerlingen van het VMBO van het Hogeland College hun praktijkstage in het museum.

Openluchtmuseum Het Hoogeland heeft een Comité van Aanbeveling dat bestaat uit:

Janine Abbring

Doeko Bosscher

Harm Eiso Clevering

Henk Helmantel

Alma Huisken

Cas König

Louis Stiller