Plan uw bezoek

Winkelmandje

0 items | 0,00

Naar de kassa »

Organisatie

Bij Openluchtmuseum Het Hoogeland werken 6 betaalde en ruim 65 onbetaalde medewerkers. De betaalde staf bepaalt de werkzaamheden in het museum. Die werkzaamheden kunnen echter alleen worden uitgevoerd met de steun van de onbetaalde medewerkers. De onbetaalde medewerkers zijn vrijwilligers, personen met een werkervarings- of dagbestedingsplek, personen met een arbeidshandicap en stagiaires. Iedere betaalde en onbetaalde medewerker heeft zijn eigen functie en taakomschrijving in de organisatie.

Het team van betaalde medewerkers bestaat uit: een directeur (o.a. algemeen, financieel, tentoonstelling- en collectiebeleid), adjunct-directeur (o.a. dagelijks en personeels-/vrijwilligersbeleid, marketing en educatie), collectiebeheerder, bouwtechnisch medewerker, facilitair medewerker en een front-officemedewerker. Ook is een redacteur sociale media op freelance basis voor het museum werkzaam.

De onbteaalde medewerkers zijn werkzaam op de volgende afdelingen: administratie, collectiebehoud en -beheer, educatie, facilitaire dienst, molenbeheer, receptie, technische dienst en tuin- en groenonderhoud. De museumhoreca is verpacht.

Het museum biedt stageplekken aan voor het MO, MBO, HBO en Universiteit. In 2023 waren 2 stagiairs van de opleiding Commerciële Economie van de Hanzehogeschool en 2 stagiairs Geschiedenis van de Rijksuniversiteit Groningen in het museum werkzaam en deden 2 leerlingen van het VMBO van het Hogeland College hun praktijkstage in het museum.

Openluchtmuseum Het Hoogeland kent een bestuur bestaande uit zes leden, dat gemiddeld vijfmaal per jaar bijeenkomt.

Openluchtmuseum Het Hoogeland heeft een Comité van Aanbeveling dat bestaat uit:

Janine Abbring

Doeko Bosscher

Harm Eiso Clevering

Henk Helmantel

Alma Huisken

Cas König

Louis Stiller