Ontdek het museum

Winkelmandje

0 items | 0,00

Naar de kassa »

Groepsarrangementen: museumbezoek in combinatie met horeca

Arrangementen voor groepen

Voor, tijdens of na uw bezoek aan Openluchtmuseum Het Hoogeland is het heerlijk toeven in Het Spijslokaal. Ons sfeervolle restaurant en auditorium is gevestigd in de prachtige oude bewaarschool van het openluchtmuseum en beschikt over  een terras met tuin. De bewaarschool, een Rijksmonument, is in 1903 gebouwd, samen met de gymzaal die in hetzelfde pand is ondergebracht. In de bewaarschool werden jonge kinderen, in de leeftijd van 4-6 jaar opgevangen om op speelse wijze kennis te maken met het onderwijs. De gymzaal, waarin nu het Auditorium is ondergebracht, is gebouwd op initiatief van de gemeente. Zowel leerlingen van de Openbare Lagere School (nu het hoofdgebouw van het openluchtmuseum) als die van de Christelijke Lagere School maakten gebruik van De Gymzaal.

Een groepsarrangement kunt u reserveren vanaf 15 personen. U kunt telefonisch reserveren via 0595-252160 of per e-mail: spijslokaalwarffum@gmail.com. Graag informeren wij u over de mogelijkheden rekening houdend met uw wensen.

Voor groepsreserveringen museum + horeca, die voor het seizoen april-oktober 2024 geboekt worden, kunt u contact opnemen met de receptie van Openluchtmuseum Het Hoogeland via receptie@hethoogeland.com of  telefoon 0595 42 22 33.

Wij accepteren PIN en contant geld,  in overleg kunt u op rekening betalen.

Op aanvraag kan een inleiding worden verzorgd. U ontvangt een toelichting op de geschiedenis van het museum en de verschillende onderdelen van onze collectie. Daarna kunt u, voorzien van een plattegrond van het terrein, zelf de verschillende gebouwen bezoeken. De kosten van een inleiding bedragen € 25,00 voor de gehele groep. Op zondagen zijn inleidingen niet mogelijk.