Ontdek het museum

Winkelmandje

0 items | 0,00

Naar de kassa »
Openingstijden zomer april - november

De openingstijden zijn van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00-17.00 uur. Op zon- en feestdagen van 13.00 tot 17.00 uur.

Toegangsprijzen
Volwassenen €8,50
Kinderen 0-5 jr. gratis
Kinderen 6 t.m. 17 jr. €3,50
Museumjaarkaart gratis
CJP of collegekaart €4,25
Groepen v.a. 15 pers. €6,50
Schoolklassen (begeleiders gratis) €4,00
Donateurs gratis
Leden Vereniging Rembrandt gratis
ICOM-kaart gratis

 

Openingstijden winter november - maart

Geopend op zaterdag van 10.00-17.00 uur en op zondagen  van 13.00 uur tot 17.00 uur. Het museum is gesloten op 24, 25, 26 en 31 december en op 1 januari.

Prijzen & tijden

Zomerseizoen

Het museum is in de periode van april tot november geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 en op zon- en feestdagen van 13.00 tot 17.00 uur.

Parkeren

In het gehele dorp Warffum geldt vrij parkeren. Parkeerplaatsen nabij het museum zijn er aan de Schoolstraat, kruising Oosterstraat/Noorderstraat en aan de Stationsweg. Fietsen kunnen bij de ingang van het museum aan de Schoolstraat worden geplaatst. Er is een fietslaadpaal aanwezig nabij de entree. Bij alleen horecabezoek kunnen fietsen ook bij de ingang van de museumhoreca ‘Het Spijslokaal’ aan het Oosterkerkpad worden geplaatst.

Touringcars

Wij raden chauffeurs van touringcars aan, niet in de Schoolstraat te parkeren. De beschikbare ruimte is daar en in de rest van de dorpskern te beperkt om te kunnen manoeuvreren. Bussen kunnen tijdelijk parkeren aan de Oosterstraat, om passagiers uit te laten stappen en vervolgens doorrijden tot aan een geschikte parkeerplaats bij de haven of het station van Warffum.
Ook op het parkeerterrein bij het sportcomplex, Westervalge 2, kunnen bussen parkeren.

Bezoekers met handicap

Toegankelijkheid
Het museumterrein (klinkerpaden) is redelijk tot goed toegankelijk voor bezoekers, die gebruik maken van een rolstoel of rollator. Door de historische, authentieke aard van het museum zijn enkele gebouwen beperkt of niet toegankelijk voor rollators of rolstoelen. Voor zware en elektrische rolstoelen is het museum(terrein) minder goed toegankelijk. Het gehandicaptentoilet vindt u in onze museumhoreca ‘Het Spijslokaal’. Er is een rollator of leenrolstoel gratis beschikbaar bij de receptie van het museum. Reserveren kan via receptie@hethoogeland.com of via 0595 42 22 33. 

Gezien de aard en de ligging van het openluchtmuseum zijn wij ook voor bezoekers met een lage tolerantie voor prikkels een geschikte locatie.

Hulphonden
Geleide-, assistentie- en buddyhonden van personen met een medische of zorgindicatie, die zijn voorzien van een KNGF-registratie, zijn toegestaan in het museum. Vanwege de kwetsbaarheid van onze collectie mogen andere honden en huisdieren het museum niet in.

Museumkaart

Openluchtmuseum Het Hoogeland is aangesloten bij de Museumkaart.

mk_banner_museum-site_groen_full banner

Routebeschrijving

Per auto vanaf Groningen
Neem vanaf de rondweg Groningen de afslag Winsum. Even voorbij Winsum rechtsaf en de borden naar het openluchtmuseum volgen.

Per auto vanaf Appingedam
Volg de N33 in de richting Eemshaven. Blijf deze weg volgen door de dorpen Oosteinde, Roodeschool, Uithuizermeeden, Uithuizen en Usquert. Volg in Warffum de borden naar het openluchtmuseum.

Met het openbaar vervoer
Vanaf Groningen gaat op doordeweekse dagen en op zaterdag 2 keer per uur, en op zondagen 1 keer per uur een stoptrein naar Warffum (eindbestemming Roodeschool of Eemshaven). Vanaf het station Warffum wandelt u in een paar minuten naar het openluchtmuseum.