Ontdek het museum

Winkelmandje

0 items | 0,00

Naar de kassa »
Openingstijden zomer april - november

De openingstijden zijn van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00-17.00 uur en zondag van 13.00-17.00 uur.

Toegangsprijzen
Volwassenen €8,00
Kinderen 0-5 jr. gratis
Kinderen 6 t.m. 17 jr. €3,50
Museumjaarkaart gratis
CJP €4,00
Groepen v.a. 15 pers. €6,00
Schoolklassen (begeleiders gratis) €4,00
Donateurs gratis

 

Openingstijden winter november - maart

Geopend op zaterdag van 10.00-17.00 uur en op zondagen  van 13.00 uur tot 17.00 uur. Het museum is gesloten op 25, 26 en 31 december en op 1 januari.

Prijzen & tijden

Zomerseizoen

Het museum is in de periode van april tot november van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Op zondagen van 13.00 tot 17.00 uur. Op maandagen is het museum gesloten.

Parkeren

In het gehele dorp Warffum geldt vrij parkeren. Parkeerplaatsen nabij het museum zijn er aan de Schoolstraat, kruising Oosterstraat/Noorderstraat en aan de Stationsweg. Fietsen kunnen bij de ingang van het museum aan de Schoolstraat worden geplaatst. Bij alleen horecabezoek kunnen fietsen ook bij de ingang van de museumhoreca aan het Oosterkerkpad worden geplaatst.

Touringcars

Wij raden chauffeurs van touringcars aan, niet in de Schoolstraat te parkeren. De beschikbare ruimte is daar en in de rest van de dorpskern te beperkt om te kunnen manoeuvreren. Bussen kunnen tijdelijk parkeren aan de Oosterstraat, om passagiers uit te laten stappen en vervolgens doorrijden tot aan een geschikte parkeerplaats bij de haven of het station van Warffum.

Bezoekers met handicap

Mindervaliden
Het museumterrein (klinkerpaden) is redelijk tot goed toegankelijk voor mindervaliden. Door de historische, authentieke aard van het museum zijn enkele gebouwen beperkt of niet toegankelijk voor rollators of rolstoelen. Het gehandicaptentoilet vindt u in ons horecagebouw. Er is een beperkt aantal leenrolstoelen beschikbaar bij de receptie van het museum. Het is mogelijk een rolstoel te reserveren via receptie@hethoogeland.com of via 0595 42 22 33.

Hulphonden
Geleide-, assistentie- en buddyhonden van personen met een medische of zorgindicatie zijn toegestaan in het museum. Vanwege de kwetsbaarheid van onze collectie mogen andere honden en huisdieren het museum niet in.

BEZOEKERSVOORWAARDEN I.V.M. CORONA
Sinds 1 juni 2020 is het museum weer open, na de gedwongen sluiting als gevolg van de coronacrisis. Wij zijn verheugd om weer bezoekers te kunnen ontvangen, maar hanteren daarbij wel een aantal bezoekersregels.
Entree
HET IS NIET MEER NODIG OM TE RESERVEREN. Sinds 1 september 2020 hanteert het museum weer de normale openingstijden. Door 1-persoonsbezetting bij onze receptie kan het wel zijn, dat u even moet wachten bij de kassa. Houd hierbij de 1,5 meter-regel in acht. De receptiemedewerker vraagt naar uw telefoonnummer i.v.m. eventueel contactonderzoek. Deze gegevens zullen alleen voor dit doeleinde gebruikt worden, mocht dit nodig zijn, en worden verder niet opgeslagen of doorgegeven aan anderen. U bent niet verplicht om uw telefoonnummer door te geven.
Alleen groepen uit 1 huishouden
Om de veiligheid voor de gezondheid van onze bezoekers en medewerkers te kunnen waarborgen, kunnen wij voorlopig helaas geen grote groepen ontvangen. Uitzondering vormen personen uit één huishouden en basisschoolgroepen. (NB. scholen hebben alleen toegang na reservering).
Tijdens het museumbezoek
De overige bezoekersregels zijn als volgt:
-Bij de balie
1. Ontsmet uw handen
2. Houd 1,5 m. afstand tot balie
3. Betaal zoveel mogelijk (contactloos) met PIN
4. Houd Museumkaart zelf vast bij het scannen
5. Bewaar 1,5 m. afstand tot andere bezoekers
6. Raak producten museumwinkel niet aan, vraag hulp receptiemedewerker
-Op het terrein
1. Wacht tot u naar binnen mag
2. Max. een groepje uit 1 huishouden per gebouw
3. Wacht buiten op gepaste afstand bij een gebouw als daar al bezoekers zijn
4. Raak zo min mogelijk deuren, kozijnen, hekjes en andere oppervlakten aan
5. Volg de aangegeven route
6. Houd altijd 1,5 meter afstand van andere bezoekers
7. Laat geen plattegronden/folders/afval etc. achter
8. Het bezoekersprotocol wordt op extra informatieborden vermeld
9. Volg de aanwijzingen van museummedewerkers
Horeca
Museumrestaurant Het Spijslokaal is tevens onder voorwaarden geopend. Bij binnenkomst zullen bezoekers via borden en het personeel worden geïnformeerd over de aanvullende regels voor de horeca.

Museumkaart

Openluchtmuseum Het Hoogeland is aangesloten bij de Museumkaart.

mk_banner_museum-site_groen_full banner

Routebeschrijving

Per auto vanaf Groningen
Neem vanaf de rondweg Groningen de afslag Winsum. Even voorbij Winsum rechtsaf en de borden naar het openluchtmuseum volgen.

Per auto vanaf Appingedam
Volg de N33 in de richting Eemshaven. Blijf deze weg volgen door de dorpen Oosteinde, Roodeschool, Uithuizermeeden, Uithuizen en Usquert. Volg in Warffum de borden naar het openluchtmuseum.

Met het openbaar vervoer
Vanaf Groningen gaat op doordeweekse dagen 2 keer per uur, en in het weekend 1 keer per uur een stoptrein naar Warffum (eindbestemming Roodeschool of Eemshaven). Vanaf het station Warffum wandelt u in een paar minuten naar het openluchtmuseum.