Ontdek het museum

Winkelmandje

0 items | 0,00

Naar de kassa »
Openingstijden zomer april - november

De openingstijden zijn van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00-17.00 uur. Op zondagen van 13.00 tot 17.00 uur.

Toegangsprijzen
Volwassenen €8,00
Kinderen 0-5 jr. gratis
Kinderen 6 t.m. 17 jr. €3,50
Museumjaarkaart gratis
CJP €4,00
Groepen v.a. 15 pers. €6,00
Schoolklassen (begeleiders gratis) €4,00
Donateurs gratis

 

Openingstijden winter november - maart

Geopend op zaterdag van 10.00-17.00 uur en op zondagen  van 13.00 uur tot 17.00 uur. Het museum is gesloten op 25, 26 en 31 december en op 1 januari.

Prijzen & tijden

Zomerseizoen

Het museum is in de periode van april tot november geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zon- en feestdagen van 13.00 tot 17.00 uur. Museumrestaurant Het Spijslokaal is van dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Parkeren

In het gehele dorp Warffum geldt vrij parkeren. Parkeerplaatsen nabij het museum zijn er aan de Schoolstraat, kruising Oosterstraat/Noorderstraat en aan de Stationsweg. Fietsen kunnen bij de ingang van het museum aan de Schoolstraat worden geplaatst. Bij alleen horecabezoek kunnen fietsen ook bij de ingang van de museumhoreca aan het Oosterkerkpad worden geplaatst.

Touringcars

Wij raden chauffeurs van touringcars aan, niet in de Schoolstraat te parkeren. De beschikbare ruimte is daar en in de rest van de dorpskern te beperkt om te kunnen manoeuvreren. Bussen kunnen tijdelijk parkeren aan de Oosterstraat, om passagiers uit te laten stappen en vervolgens doorrijden tot aan een geschikte parkeerplaats bij de haven of het station van Warffum.

Bezoekers met handicap

Mindervaliden
Het museumterrein (klinkerpaden) is redelijk tot goed toegankelijk voor mindervaliden. Door de historische, authentieke aard van het museum zijn enkele gebouwen beperkt of niet toegankelijk voor rollators of rolstoelen. Het gehandicaptentoilet vindt u in ons horecagebouw. Er is een beperkt aantal leenrolstoelen beschikbaar bij de receptie van het museum. Het is mogelijk een rolstoel te reserveren via receptie@hethoogeland.com of via 0595 42 22 33.

Hulphonden
Geleide-, assistentie- en buddyhonden van personen met een medische of zorgindicatie, die zijn voorzien van een KNGF-registratie, zijn toegestaan in het museum. Vanwege de kwetsbaarheid van onze collectie mogen andere honden en huisdieren het museum niet in.

Museumkaart
Openluchtmuseum Het Hoogeland is aangesloten bij de Museumkaart.

mk_banner_museum-site_groen_full banner

Routebeschrijving

Per auto vanaf Groningen
Neem vanaf de rondweg Groningen de afslag Winsum. Even voorbij Winsum rechtsaf en de borden naar het openluchtmuseum volgen.

Per auto vanaf Appingedam
Volg de N33 in de richting Eemshaven. Blijf deze weg volgen door de dorpen Oosteinde, Roodeschool, Uithuizermeeden, Uithuizen en Usquert. Volg in Warffum de borden naar het openluchtmuseum.

Met het openbaar vervoer
Vanaf Groningen gaat op doordeweekse dagen en op zaterdag 2 keer per uur, en op zondagen 1 keer per uur een stoptrein naar Warffum (eindbestemming Roodeschool of Eemshaven). Vanaf het station Warffum wandelt u in een paar minuten naar het openluchtmuseum.