Prijzen & tijden

Winterseizoen

Vanaf 5 november is het winterseizoen begonnen. Dit duurt tot 30 maart 2019. In deze periode is het museum alleen in de weekeinden geopend.

Parkeren

In het gehele dorp Warffum geldt vrij parkeren. Parkeerplaatsen nabij het museum zijn er aan de Schoolstraat, kruising Oosterstraat/Noorderstraat en aan de Stationsweg. Touringcars kunnen het beste parkeren aan de Oosterstraat (naast het museum) of bij het station. Fietsen kunnen bij de ingang van het museum aan de Schoolstraat worden geplaatst. Bij alleen horecabezoek kunnen fietsen ook bij de ingang van de museumhoreca aan het Oosterkerkpad worden geplaatst.

Bezoekers met handicap

Mindervaliden
Het museumterrein (klinkerpaden) is redelijk tot goed toegankelijk voor mindervaliden. Door de historische, authentieke aard van het museum zijn enkele gebouwen beperkt of niet toegankelijk voor rollators of rolstoelen. Het gehandicaptentoilet vindt u in ons horecagebouw. Er is een beperkt aantal leenrolstoelen beschikbaar bij de receptie van het museum. Het is mogelijk een rolstoel te reserveren via receptie@hethoogeland.com of via 0595 42 22 33.

Hulphonden
Geleide-, assistentie- en buddyhonden van personen met een medische of zorgindicatie zijn toegestaan in het museum. Andere honden en huisdieren mogen het museum niet in.

Museumkaart

Openluchtmuseum Het Hoogeland is aangesloten bij de Museumkaart.

mk_banner_museum-site_groen_full banner

Openingstijden winter november - maart

Geopend op zaterdag van 10.00-17.00 uur en op zondagen  van 13.00 uur tot 17.00 uur. Het museum is gesloten op 25, 26 en 31 december en op 1 januari.

Toegangsprijzen
Volwassenen €7,00
Kinderen 0-5 jr. gratis
Kinderen 6-11 jr. €3,00
Museumjaarkaart gratis
CJP €3,50
Groepen v.a. 15 pers. €5,00
Schoolklassen €3,00
Donateurs gratis
Openingstijden zomer april - november

In de zomerperiode is het museum geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00-17.00 uur. Op zon- en feestdagen zijn de openingstijden van 13.00 tot 17.00 uur.

Routebeschrijving

Per auto vanaf Groningen
Neem vanaf de rondweg Groningen de afslag Winsum. Even voorbij Winsum rechtsaf en de borden naar het openluchtmuseum volgen.

Per auto vanaf Appingedam
Volg de N33 in de richting Eemshaven. Blijf deze weg volgen door de dorpen Oosteinde, Roodeschool, Uithuizermeeden, Uithuizen en Usquert. Volg in Warffum de borden naar het openluchtmuseum.

Met het openbaar vervoer
Vanaf Groningen gaat op doordeweekse dagen 2 keer per uur, en in het weekend 1 keer per uur een stoptrein naar Warffum (eindbestemming Roodeschool of Eemshaven). Vanaf het station Warffum wandelt u in een paar minuten naar het openluchtmuseum.