Scholen

Het museum heeft diverse schoolprogramma’s zoals een Beelspeurtocht voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar, een Museumspeurtocht speurtocht voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 13 jaar, op maat gemaakte educatieprojecten ‘Zoals Vroeger’ en ‘Jet & Jan’ voor respectievelijk de groepen 1,2 en 3 en 5 en 6 van het basisonderwijs en leuke activiteiten als mattenkloppen, ouderwetse spelletjes, verkleden en in de bedstee slapen. Daarnaast biedt de horeca verscheidene culinaire mogelijkheden. In overleg kunt u op maat een museumbezoek samenstellen.

Museumspeurtocht en Beeldspeurtocht

De Museumspeurtocht leidt kinderen aan de hand van vragen door het hele museum. Na afloop kunnen kinderen de speurtocht inleveren bij de receptie, waar de vragen worden nagekeken.

Dit schoolarrangement bestaande uit de entree met speurtocht kost € 3,00 per leerling en is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 13 jaar. Uw schoolbezoek is te boeken via kantoor@hethoogeland.com of via 0595 42 22 33.Wilt u gebruik maken van de horeca, dan kunt u contact opnemen met ons museumrestaurant ‘Het Spijslokaal’ via spijslokaal@ziggo.nl of tel. 06 123 28 593. In overleg met u wordt dan een arrangement samengesteld.

De Beeldspeurtocht leidt kinderen in de leeftijd van 4 t/m 6 jaar aan de hand van afbeeldingen door het hele museum. Het gaat erom om bij museale objecten een modern equivalent te vinden.

Dit schoolarrangement bestaande uit de entree met Beeldspeurtocht kost € 3,00 per leerling. Uw schoolbezoek is te boeken via kantoor@hethoogeland.com of via 0595 42 22 33. Wilt u gebruik maken van de horeca, dan kunt u contact opnemen met ons museumrestaurant ‘Het Spijslokaal’ via spijslokaal@ziggo.nl of tel. 06 123 28 593. In overleg met u wordt dan een arrangement samengesteld.

Zoals Vroeger

Voor de groepen 1, 2 en 3 van het basisonderwijs is het programma Zoals Vroeger ontwikkeld. Zoals Vroeger behandelt het verschil tussen moderne gebruiksvoorwerpen en gebruiksvoorwerpen uit het museum, om kinderen uit de onderbouw van het basisonderwijs een begin van historisch besef bij te brengen.

Het museum biedt scholen een volledig lespakket, bestaande uit een leskoffer voor op school en het museumbezoek. De leskoffer is een week vóór en een week ná het museumbezoek te gebruiken. Reserveren is verplicht. Dit kan via kantoor@hethoogeland.com of u kunt bellen met het museum, 0595 42 22 33. Voor een bedrag van € 3,00 per leerling kan uw school deelnemen aan het project.

LET OP! Voor het project Zoals Vroeger zijn van april tot en met juli 2018 nog enkele plekken beschikbaar. Voor september en oktober 2018 zijn nog alle plaatsen beschikbaar.

Op stap met Jet & Jan

Op stap met Jet en Jan geeft kinderen uit groep 5 en 6 van de basisschool een beeld van het dagelijks leven rond 1910 in een Gronings dorp. Hierbij komen de volgende thema’s aan bod: kleding, wonen, werken, huishouden, voeding, vervoer, school en spel. Op stap met Jet en Jan sluit aan bij de kerndoelen voor geschiedenis in het basisonderwijs. Zowel op school als in het museum zijn de kinderen zoveel mogelijk actief bezig.

In Op stap met Jet en Jan is het verhaal van Jet en Jan de rode draad. Dit verhaal brengt de geschiedenis tot leven en biedt kinderen de mogelijkheid om zich te identificeren met de twee hoofdpersonen.

Het museum biedt scholen een volledig lespakket, bestaande uit een leskoffer voor op school en het De leskoffers is een week vóór en een week ná het museumbezoek te gebruiken. Reserveren is verplicht. Dit kan via kantoor@hethoogeland.com of u kunt bellen met het museum, 0595 42 22 33.  Voor een bedrag van € 3,00 per leerling kunt u deelnemen aan het project.

LET OP! Voor het project Op Stap met Jet & Jan is van april tot en met juli 2018 zijn nog enkele plekken beschikbaar! Voor september en oktober 2018 zijn alle plaatsen nog beschikbaar.