Openluchtmuseum Het Hoogeland bestaat 60 jaar! 1959 - 2019

Openluchtmuseum Kidsproof

Datum
12 nov

Openluchtmuseum Het Hoogeland is als eerste en enige museum in Groningen Kidsproof geworden. Een publiek van jonge kinderen heeft het museum geïnspecteerd en daarbij een hoog cijfer gegeven. Minstens een jaar lang kan het museum deze titel blijven voeren.

Ieder jaar laten duizenden Museuminspecteurs hun stem horen en laten weten hoe zij hun museumbezoek hebben ervaren. Daarmee kiezen zij de ‘Kidsproof musea’, die door kinderen t/m 12 jaar het beste voor hun doelgroep zijn bevonden. De ´museuminspecties´ zijn een initiatief van Museumkids van de Nederlandse Museumvereniging. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg, werden op 9 noevember alle Kidsproof Musea van 2019 bekendgemaakt.

Openluchtmuseum Het Hoogeland eindigt met een beoordeling van 8,8. Uit de inspecties bleek dat het hele museum door de kinderen geweldig werd gevonden, maar dat met name de speurtocht en het klaslokaal in de beoordelingen werden genoemd. Ook de molen, de bedstee (die je mag uitproberen!) en de verkleedkleren werden positief ontvangen.