Plan uw bezoek

Winkelmandje

0 items | 0,00

Naar de kassa »

Openluchtmuseum Het Hoogeland gaat 19 mei a.s. weer open!

Date
12 mei

Vanaf woensdag 19 mei a.s. gaat Openluchtmuseum Het Hoogeland weer open voor publiek. Als buitenlocatie mag het openluchtmuseum eerder open dan andere musea. Het terras van Museumcafé het Spijslokaal is al sinds 28 april opengesteld. 

De huizen, werkplaatsen en schuren met doorloop, de tuinen en de museumwinkel gaan weer helemaal open. Van de panden met maar één in- en uitgang worden de deuren geopend en hoewel bezoekers deze huizen (nog) niet mogen betreden, kunnen ze zo wel een blik naar binnen werpen. De expositie met werk van Aizo Betten moet vooralsnog gesloten blijven.

In de winkel zijn tal van cadeauartikelen te koop, naast literatuur en toeristische producten. Tijdens het bezoek aan het museum kan op het terras van Het Spijslokaal nog iets worden gegeten en gedronken. Het museumcafé zorgt tevens voor koffie- en thee-to-go. Ook zijn de toiletten geopend.

 Voor het welzijn van onze bezoekers geldt een maximum van 150 personen tegelijkertijd op het museumterrein. Voor de winkel gelden 3 personen per keer. Het Hoogeland hanteert verder het bezoekersprotocol dat in 2020 landelijk is vastgesteld door de Museumvereniging. Er geldt een vaste looproute over het terrein en er zijn diverse mogelijkheden om handen te ontsmetten. Op het hele terrein worden bezoekers opgeroepen om de onderlinge afstand te bewaren. Uiteraard blijft u bij klachten/coronabesmetting of een coronabesmetting in uw naaste omgeving thuis. Reserveren is verplicht.

Reservering:
TELEFONISCH: Vanaf dinsdag18 mei kunt u tijdens de openingstijden van het museum (di – za 10.00-17.00 uur en zo 13.00-17.00 uur) bellen met onze receptie via 0595 42 22 33. U geeft dan uw voorkeur voor de dag en het tijdstip van bezoek door, het aantal personen ( max. 2 personen, 1 huishouden/’bubbel’ of basisschoolklas) en uw naam en telefoonnummer. Uw naam en telefoonnummer zullen alleen voor eventueel contactonderzoek worden gebruikt. T.z.t. worden deze gegevens weer verwijderd. De receptiemedewerker bevestigt vervolgens direct met u de reservering.
E-MAIL: Minimaal 3 dagen voor bezoek kunt u een reserveringsverzoek mailen naar receptie@hethoogeland.com. U geeft dan uw voorkeur voor de dag en het tijdstip van bezoek door, het aantal personen ( max. 2 personen, 1 huishouden/’bubbel’ of basisschoolklas) en uw naam en telefoonnummer. Uw naam en telefoonnummer zullen alleen voor eventueel contactonderzoek worden gebruikt. T.z.t. worden deze gegevens weer verwijderd. De receptiemedewerker geeft vervolgens via een e-mail of telefoontje een antwoord of bevestiging door. Alleen als u deze bevestiging heeft ontvangen, staat de reservering vast.