Plan uw bezoek

Winkelmandje

0 items | 0,00

Naar de kassa »

Bouwselect steunt museum

Date
05 nov
v.l.n.r. Tim Verweel van Bouwselect, Folkert Piersma en Stijn van Genuchten, beide van Openluchtmuseum Het Hoogeland

Folkert Piersma is onlangs aan de slag gegaan als hoofd van de technische dienst van Openluchtmuseum Het Hoogeland. Het museum kwam de nieuwe medewerker op het spoor dankzij uitzend- en detacheringsbureau Bouwselect, dat het museum op deze manier in natura ondersteunt. Op 5 november werd daarom een sponsorbordje opgehangen in de receptie van het museum.

Openluchtmuseum Het Hoogeland telt twintig gebouwen in het hart van Warffum. De omvangrijke collectie vraagt voortdurend onderhoud, dat volledig wordt uitgevoerd door vrijwilligers. Om het werk van deze groep te coördineren en het onderhoud planmatig uit te voeren, ging het museum op zoek naar een medewerker met technisch inzicht en het vermogen om mensen aan te sturen.

Bouwselect is een Uitzend- en Detacheringsbureau voor de bouwsector, met wortels in het noorden van Nederland. Dit bedrijf bemiddelt voor Folkert Piersma en bood hem aan bij het museum. Piersma heeft gewerkt als aannemer en heeft jarenlange ervaring als technisch coördinator voor de openbare lagere scholen in Noord-Groningen. Daarmee is hij de ideale kandidaat voor de functie van hoofd technische dienst.

De bijdrage van Bouwselect aan het openluchtmuseum werd vrijdag op bescheiden wijze gevierd met de onthulling van een sponsorbordje in de receptieruimte van het museum. De steun van Bouwselect zorgt er voor dat Het Hoogeland de komende jaren zijn gebouwen planmatig en gedegen kan onderhouden.