Plan uw bezoek

Winkelmandje

0 items | 0,00

Naar de kassa »

wie wat bewaart (en waarom)

Date
11 januari 2020 - 13 september 2020

Details

Openluchtmuseum Het Hoogeland kent een breed verzamelgebied en beschikt over een omvangrijke collectie van  zo’n 23.000 objecten. Omdat niet alles getoond kan worden, staan er vele voorwerpen in depots. Met deze tentoonstelling gunt het museum de bezoeker een kijkje achter de schermen. We laten een dwarsdoorsnede van het depot zien: meubels, huisraad, kookgerei, portretten, gereedschap, textiel etc.

Het idee erachter is om bezoekers een idee te geven van de werkzaamheden van een museum. Hoe en waarom bewaren we voorwerpen? Wat is de waarde en betekenis van objecten? En wie kent die waarde toe? Welke spullen moet je wel bewaren en welke niet?

Het museum daagt de bezoeker ook uit hier over na te denken. Kies een voorwerp uit het depot en waan je de museummedewerker. Wat zou je er zelf meedoen als het je bezit was? Gewoon gebruiken, een mooi plekje geven, veilig opbergen, op zolder of Marktplaats zetten of toch maar weggooien?

Vanwege de coronacrisis is de tentoonstelling verlengd tot en met 13 september 2020. Daarnaast is er een webversie van de expositie hier te bekijken.